Wednesday, January 28, 2015

SRAM Yakin Skuad Negara Layak Ke Final Kejohanan Remaja Asia Ke-17

KUALA LUMPUR, 27 Jan (Bernama) -- Persatuan Skuasy Malaysia (SRAM) yakin skuad remaja kebangsaan buat julung kali akan dapat melangkah ke final Kejohanan Remaja Asia Berpasukan ke-17 bermula di Pusat Skuasy Nasional di Bukit Jalil di sini, Rabu.

Presidennya Huang Ying How berkata sasaran tersebut adalah realistik berikutan skuad wanita diletakkan sebagai pasukan pilihan utama kejohanan dan lelaki sebagai pasukan pilihan kedua.

"Kami menyasarkan gelaran juara untuk kedua-dua pasukan negara. Bagaimanapun, tidak mustahil untuk skuad lelaki melakukan kejutan terhadap pasukan pilihan utama, Pakistan," katanya kepada Bernama pada majlis meraikan kedatangan pemain kejohanan di sini Selasa malam.

Huang berkata walaupun skuad wanita diletakkan sebagai pilihan utama namun mereka dijangka mendapat tentangan sengit daripada pasukan Hong Kong dan India.

Sebanyak 14 negara Asia akan menyertai kejohanan tajaan Yayasan CIMB, iaitu Malaysia, Taiwan, Hong Kong, India, Indonesia, Iran, Iraq, Jepun, Jordan, Korea Selatan, Kuwait, Pakistan, Singapura dan Sri Lanka.

Skuad lelaki negara terdiri daripada Ng Eain Yow, Mohammad Syafiq Mohd Kamal, Darren Chan dan Mohd Farez Izwan Mohd Mukhtar manakala skuad wanita dibarisi oleh Rachel Mae Arnold, Teh Min Jie, Zoe Foo Yuk Han dan S.Sivasangari.

Pada edisi ke-16 di Seoul, pada 2013, kedua-dua pasukan lelaki dan wanita negara menghuni tangga ketiga.

-- BERNAMA

No comments:

Post a Comment