Wednesday, August 27, 2014

Chen Long Nafi Jadi Ancaman Utama Chong Wei Rebut Juara Dunia


COPENHAGEN, (Denmark), 26 Ogos (Bernama) -- Pemain perseorangan lelaki nombor dua dunia Chen Long dari China menafikan cakap-cakap kononnya dia menjadi ancaman besar kepada Datuk Lee Chong Wei untuk meraih gelaran juara dunia.

Pemain tinggi lampai berusia 25 tahun itu berkata walaupun ketiadaan rakan sepasukannya Lin Dan, yang merupakan musuh ketat Chong Wei, masih terdapat pemain lain yang mampu memberi ancaman kepada pemain Malaysia itu pada Kejohanan Badminton Dunia BWF 2014 yang berlangsung di sini sekarang.

"Laluan saya ke peringkat akhir juga agak sukar dan oleh itu, saya tidak fikir saya merupakan satu-satunya pemain yang mampu memberi ancaman kepada Chong Wei," katanya pemberita melalui penterjemah hari ini.

Chen Long menempah tiket ke pusingan kedua kejohanan yang berlangsung di Ballerup Super Arena di sini hari ini setelah mengetepikan pemain Austria Luka Wraber dengan mata 21-8 dan 21-10.

Mengenai prestasinya hari ini, Chen Long berkata dia masih tercari-cari rentak terbaik untuk menyesuaikan diri dengan keadaan gelanggang.

Chen Long akan bertemu pemain Jerman Marc Zwiebler, yang mengalahkan pemain Sri Lanka Niluka Karunaratne dengan mata 21-18 21-11, pada perlawanan pembukaan.

Daripada Mazani Chan Yat Sin -- BERNAMA

No comments:

Post a Comment