Tuesday, May 27, 2014

Chong Wei janji terus perah keringat


New Delhi: Pemain perseorangan negara Datuk Lee Chong Wei memberi bayangan akan terus beraksi pada saingan Piala Thomas 2016.

Meskipun skuad negara tewas kepada Jepun kelmarin sekali gus gagal menamatkan penantian selama 22 tahun sejak kali terakhir menjulang piala itu di Kuala Lumpur, Chong Wei dilihat masih belum berputus asa dan mahu memburu piala yang masih belum berada dalam genggamannya itu.

Chong Wei berkata, dia sudah menyatakan hasrat untuk terus beraksi hingga 2016 kepada Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar yang menyaksikan perlawanan kelmarin.

Perkara itu pernah dinyatakan Khairy pada April lalu selepas bertemu Chong Wei dengan menyatakan pemain nombor satu dunia itu bakal beraksi sehingga 2016, tempoh sama berlangsungnya Piala Thomas.

“Saya sudah bercakap dengan Menteri Belia dan Sukan selepas perlawanan yang saya akan terus beraksi hingga 2016,” katanya.

Chong Wei nyata menjadi antara tonggak utama negara apabila tidak pernah tercicir untuk meraih mata pertama sekali gus memberi semangat kepada barisan skuad negara lain.

“Biasanya saya kalah seorang.

Tapi kali ini saya bermain satu pasukan dan menang atau kalah kami tetap bersama,” katanya.Arena - Harian Metro

No comments:

Post a Comment